حقانی رهبر یک گروه تروریستی بود که در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان فعالیت داشت. این گروه از زمان تشکیل آن تاکنون با حمایت نظامی و مالی پاکستان همراه بوده است و یکی از گروههای هراسافکن به شمار میآید که با تسلط بر برخی ولـایتهای مرزی نقش زیادی در تخریب و ویرانی کشور داشته است.
گروه طالبان با نشر خبرنامهای اعلـامـ کرده است که مولوی جلـال الدین حقانی در اثر بیماری درگذشته و جسد وی در افغانستان دفن شده است. براساس یک گزارش، جسد حقانی در ولـایت خوست به خاک سپرده شده است. حقانی در ولـایت پکتیا به دنیا آمده و با تهاجمـ ارتش سرخ به افغانستان به صف جنگ پیوست.
حقانی رهبر یک گروه تروریستی بود که در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان فعالیت داشت. این گروه از زمان تشکیل آن تاکنون با حمایت نظامی و مالی پاکستان همراه بوده است و یکی از گروههای هراسافکن به شمار میآید که با تسلط بر برخی ولـایتهای مرزی نقش زیادی در تخریب و ویرانی کشور داشته است. ایالـات متحده امریکا شبکه حقانی را (جنایتکار) خوانده بود که پس از ورود نیروهای ناتو به افغانستان بارها برعلیه این نیروهای این سازمان دست به انجامـ حملـات انتحاری زدهاند. حمله بالـای سفارت امریکا و هوتل انترکانتیننتال در کابل از جمله حملـات مرگباری بودند که این گروه آن را سازماندهی کرده بودند.
جلـال الدین حقانی یکی از متحدین گروه طالبان بود که در زمان حاکمیت این رژیمـ به عنوان اقوامـ و سرحدات کار کرده است.
گفتنی است که پیش از این همـ خبر مرگ و یا کشتهشدن حقانی بارها منشر شده است. پیشتر روزنامه دان پاکستان به نقل از منابع نزدیک به مقامات ارشد گروه طالبان نوشته بود که مولوی حقانی بنیانگذار و رهبر شبکه حقانی حدود یک سال پیش درگذشته است.
شبکه حقانی بخشی از ماشین جنگ و خشونت در افغانستان است که سالهاست سرگرمـ خونریزی و کشتار نظامیان و غیرنظامیان در کشور است.
این اما در حالیاست که مرگ و زندگی رهبران گروههای تروریستی در افغانستان رازهای زیادی پشت سر دارند. از مرگ اسامه بن لـادن و ملـاعمر گرفته تا حقانی، همگی دچار یکنوع ابهامـ است که بیشتر دستهای استخباراتی و مخصوصا آیاسای پاکستان در عقب آن قرار دارد. سازمان استخباراتی پاکستان تا زمانی حیات رهبران گروههای تروریستی برای آنها اهمیت دارد که طبق نقشه و برنامه آنها حرکت کنند، در غیر آنصورت حمایتهای نظامی و مالی اسلـامـآباد را از دست خواهند داد و چهبسا که به کامـ مرگ کشانده میشوند. بارها آگاهان مسایل نظامی و استخباراتی منطقه اذعان کردهاند که پاکستان آنعده رهبران طالبان را که تمایل به صلح با حکومت افغانستان دارند یا تحت فشار قرار میدهد و یا با روشهای گوناگون دیگر از سرِ راه بر میدارد. با این حساب، قصه مرگ و زندگی رهبران مثل حقانی و ملـاعمر برای بسیاری از سازمانهای استخباراتی منطقه و جهان، یک امر ساده است که آنها را میمیرانند و یا همـ زنده و در خفا نگه میدارند. حالـا که گفته میشود جلـالالدین حقانی مرده است شاید اینبار سراجالدین حقانی پسر او -که گفته میشود در سالهای اخیر عملـا مدیریت شبکه حقانی را در دست داشته- مسیر خشونت و راه افراطی پدرش را ادامه دهد.
با اینهمه، رفت و آمد رهبران شبکههای تروریستی چیز زیادی از داستان رنج و غمـ مردمـ افغانستان نمیکاهد. ریشهی این مشکل در آنسوی مرزهاست؛ جایی که هراسافکنی، ترور و دشمنی از آنجا ریشه میگیرد، دستور میپذیرد و در اینسوی مرز توسط افرادی که شکار این دستگاهها شدهاند، عملی میشود!
ضیا موسوی
|
Tweet |