نمایندگان در نشست عمومی روز(دوشنبه) مجلس پس از سر و صداهای زیاد و انتقادهای بیشمار، نامهی فرمانده امن و نظمـ عامه را "تبارگرایانه" تعبیر و آن را محکومـ کردند.
نامه فرمانده امن و نظمـ عامه که در آن گفته شده که "یک واحد ضد آشوب در کابل ایجاد شده و به جز قومـ تاجیک نامـهـای افسرانی از اقوامـ پشتون، هزاره، ازبیک و غیره را به این فرماندهی بفرستد" با واکنشهـای تندی از سوی نمایندگان مجلس رو به رو شد.
نماینده مردمـ کندهار درنشست مجلس گفت: باید تبعیض قومی از سوی نیروهای امنیتی دور شود، این قضیه را جدی بگیرند، باید به شهدایِ همه اقوامـ از سوی دولت ارج گذاشته شود.
در ادامه وکیل مردمـ بدخشان نیز گفت: مکتوبی که از آدرس وزارت داخله نشر شده یک واقعیت است، سربازانی که در وطن شهید میشوند، نباید هیچ گونه نگاه سمتی دیده شوند، سربازانی هستند که از بدخشان در خط اول نبرد هلمند، فراه، کندهار میجنگند و سربازانی هستند که از ولـایت ننگرهار و پکتیا در ولـایات شمالی از وطن خود دفاع میکنند، نیاید هیچ فرقی بین این سربازان وطن ایجاد گردد".
و همینطور سایر نمایندگان مجلس نیز هر کدامـ به نوبه خویش، در برابر این حرکت غیر مسئولـانه و تبارگرایانه برخی از مسئولـان بلند رتبه وزارت داخله کشور، موضع گرفته و آن را حرکتی دانستند که آرامـ آرامـ حاکمیت را به سمت و سوی دیکتاتوری سوق میدهد.
اگر چه وزارت داخله با نشر اعلـامیه دیگری سعی در تصحیح حرکت غیر مسئولـانه و نفاق انگیز مسئولین خویش نموده و گفته است که رسانههـا از مکتوب نخست این وزارت خانه برداشت اشتباه کرده اند؛ اما علی الظاهر دیگر کار از کار گذشته و برداشتی که از نظر مکتوب مذکور میبایست انجامـ بگیرد، گرفته است.
از دید صاحب نظران، یک ناهنجاری بزرگ در میان مسئولـان بلند رتبه افغانستان رواج گرفته و اخیرا نیز به یک روال معمول تبدیل شده و در واقع نهادینه شده است و آن اینکه هر از گاهی یکی از سران حکومتی و یا سیاسی به وضوح حرفی را میزند و نسبت به موضوعی اتحاذ موضع میکند؛ به گونهای که آن حرف و موضع گیری خاص، رسانهای و همه گیر و فراگیر میشود و قطعاً مخالفانی را علیه گوینده و موضع گیرنده، تحریک میکند؛ به خصوص اگر آن حرف و موضع گیری خاص، جنبه و جهت خلـاف منافع ملی نیز داشته باشد.
حال و در یک چنین حالتی که بیشتری از افکار خاصه و عامه به نکوهش و سرزنش سخن و موضع گیری خلـاف منافع ملی، همت میگمارند و همه یک صدا انجامـ دهنده آن را محکومـ میکنند، محکومـ علیه به ناگاه و یکبارگی تغییر جهت و لحن میدهد و در اوج چشمـ سفیدی، یا در اساس به انکار گفتههـای خویش مبادرت میورزد و یا آنکه گناه و تقصیر را بر گردن شنوندگان و خوانندگان صدا و مکتوب خویش میاندازد و مدعی میشود که حرفش را یا رسانههـا تحریف کرده اند و یا مردمـ درست برداشت نکرده اند!.
با تاسف، شگرد منحرفانه فوق در حال حاضر در کشور ما به یک پالیسی و تاکتیک تبدیل شده و تاسف بیشتر اینکه این روش زشت و غیر اخلـاقی، نهادینه نیز شده است و لذا زیر چتر آن بسیاریهـا به راحتی به خود اجازه میدهند تا اول یک حرف نامربوط و منافی منافع ملی را بزنند و یا به اتخاذ یک موضع غیر ملی و ضد میهنی، همت بگمارند و زمانی که دیدند مورد سرزنش و ملـامت همگانی قرار میگیرند، به آسانی زبان به انکار بگشایند و یا دیگران را به بدفهمی و یا تحریف گفتههـای خویش، متهمـ کنند.
همهی این ناهنجاریهـا در حیطه گفتار و رفتار، در مقابل چشمان باز و گوشهای تیز و شنوای حکومت و دولتمردان ما اتفاق میفتد و با آنکه همگان از خطرساز بودن یک چنین روش زشت و ناپسندی آگاهی کامل دارند، اما در برابر آن مهر سکوت به دهان زده اند و هیچ گونه تذکر و هشداری در این زمینه به مرتکبان آن نمی دهند؛ تا آنجا که یک چنین سکوت معنی داری بسیاری از آگاهان و مردمـ را به این نتیجه رسانده که انگار دستها و ذهنها و طرحهـای بیمار و پریشانی در کارند تا با آزاد و رهیده گذاشتن یک چنین افکار و رفتار سخیف و منافی منافع مردمـ کشور و برخورد قانونی و لـازمـ نکردن با صاحبان آنها، وحدت و یکپارچگی مردمـ افغانستان و فرزندان رشید و دلـاور آنان در صف نیروهای امنیتی و دفاعی را هدف قرار بدهند.
آگاهان و سیاست مداران دلسوز کشور به این باور اند که دولت افغانستان لـازمـ است تا این گونه پدیدههـای شومـ که وحدت و همبستگی فرزندان وطن در صفوف نیروهای رزمی و امنیتی کشور را هدف گرفته اند و بدون در نظر گرفتن گزینه خاصی، ریشه و بنیان مردمـ و کشور و دولت را با چالش و تنش و سرانجامـ فروپاشی مواجه میکنند، برخورد شدید و اکید بنمایند و الـا این موریانههـای موذی و دشمن شاد کن، همهی دار و ندار این کشور و دولت و ملت آن را خواهند جوید و افغانستان را به کشوری نابسامانتـر از اینی که هست تبدیل خواهند کرد.
منبع: آوا
|
Tweet |