روز سهشنبه هفتۀ گذشته دو خبر خوشایند درخصوص مبارزه با تروریسمـ و به صورت مشخص مبارزه با داعش منتشر شد. نیروهای سوریه دموکراتیک از در همـ پیچیدن طومار این گروه تروریستی در شهر رقه خبر دادند و ائتلـاف ضد داعش نیز اعلـامـ کرد، این گروه تروریستی ۸۷ درصد از اراضی تحت اراضی تحت کنترلشان از سال ۲۰۱۴ در سوریه و عراق را از دست دادهاند.
به گزارش انصار به نقل از ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، "داعش تسلیمـ شد و فروپاشید" این تیتر خوشایند همزمان با سومین سالگرد تاسیس ائتلـاف ضد داعش تمامی رسانهها را دربرگرفت اما به نظر میرسد این گروه تروریستی هرگز در سوریه و عراق به پایان کارش نخواهد رسید.
گزارشهای متعددی هستند که درباره شرایط فرزندان داعشیها تنظیمـ شده نسبت به این "بمبهای ساعتی" هشدار میدهند.
روزنامه گاردین در تحقیقی که پس از آزادی شهر موصل منتشر کرد نوشت، کودکان داعش یا تسلیمـ میشوند و یا پدرانشان در درگیریها کشته میشوند. آنها هنوز هیچ گونه کارت شناسایی نداشته و از سوی جامعه پذیرفته نمیشوند و در معرض تهدید قرار دارند.
گاردین نوشت، کودکان داعش با تهدیدات برای انتقامـ مواجه بوده و اکثر آنها در اردوگاههایی در شمال عراق مخفی شدهاند و هیچ گونه برنامه و طرحی برای بازپروری آنها وجود ندارد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز در تعیین تعداد دقیق آنها ناکامـ ماند، دولت عراق نیز تصمیمـ گرفت به دلیل حساسیت این پرونده از پرداختن به آن خودداری کند.
براساس گزارشها دوری و تاخیر در اقدامـ، استراتژی کلی بینالمللی است که مانند روغنی بر آتش این کودکی سلب شده میریزد.
پایان یافتن داعش در سوریه و عراق فاجعهای را بر جای گذاشته که به حمایت مالی کافی و طرحهای عملی برای مقابله با آن نیاز دارد. به عنوان مثال طبق آمار یونیسف تنها در عراق بیش از پنج میلیون کودک به کمک فوری برای حمایتهای روحی و روانی نیاز دارند.
آمار رسمی حاکی از آن است که از میان ۸ میلیون کودک عراقی، دو میلیون کودک به دلـایل مختلفی از جمله آوارگی خانوادههایشان و یا ورود به بازار کار از رفتن به مکتب بازماندهاند و اکثر آنها نیز پس از این نیز فرصتی برای تکمیل تحصیلـاتشان ندارند.
شرایط این کودکان در اردوگاههای پناهجویان و آوارگان وخیمـتر است.
آمارها در سوریه که طبق قوانین جنگی بدترین فاجعه انسانی از جنگ جهانی دومـ محسوب میشود، بسیار بدتر و وخیمـتـر است.
"بچه شیرهای خلـافت"
با بررسی پروندههای مربوط به کودکانی که از سوی داعش جذب شده و مجبور به شرکت در درگیریها میشوند فاجعه در سوریه و عراق سختتر میشود.
طبق آمار مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه تنها در این کشور بیش از ۱۲۰۰ کودک در سال ۲۰۱۵ به گروه موسومـ به "بچه شیرهای خلـافت" پیوستهاند.
در موصل نیز تعداد این کودکان به ۹۰۰ تن میرسد.
یکی از داعشیها با افتخار در این خصوص میگوید تنها ظرف یک سال در نینوا ۴۵۰۰ کودک را جذب کردهایمـ.
آیا این کودکان خواهند توانست از ترس رهایی یافته و کشتارها و خونریزیهایی که خود یک طرف آن بودند را فراموش کنند؟ این سوالی است که تحلیلهای روانشناسی از پاسخگویی به آن بازماندهاند.
انتهای مطلب
|
Tweet |