معاون سفیر عربستان سعودی برای افغانستان گفته است که دفتر سیاسی طالبان در قطر ارتباط نیروهای طالبان را علیه ریاض با جهان برقرار کرده و منابع مالی برای طالبان دستوپا میکند.
اما به باور آگاهان، چنین رویکردی از سوی عربستان چند روزه است و مبنای حقیقی ندارد. به گفتۀ آنان، احتمالـاً این حرفها ناشی از فشار واشنگتن بر عربستان سعودیاست و این کشور جلوهنمایی میکند که با طالبان مخالف است.
به نقل از سلـامـ وطندار، اسحاق اتمر میگوید که ریاض مجبور است در موضوعات جهانی جانب واشنگتن را بگیرد؛ زیرا درگیر رقابتهای سختی در منطقه است. به گفتۀ او، نمیتوان نقش عربستان و دیگر کشورهای عربی را در تمویل و تأمین مالی طالبان انکار کرد و بر همین اساس، چنین موضعی موقتی و صرفاً ظاهریست.
حسن حقیار میگوید که عربستان سعودی از یکسو به دنبال خوشحالی ایالـات متحده بوده و از سوی دیگر در پی مشکلتراشی به قطر است. او میافزاید، این نخستین بار نیست که ریاض در برابر گروهی چنین رویکردی داشته است؛ عربستان به همین دلیل شماری از جریانها و حرکتهای سیاسی را همـ شامل فهرست سیاه خود کرده است.
محیباله شریف نیز گفتههای معاون سفیر عربستان سعودی برای افغانستان را ناشی از رابطه و فشار واشنگتن بر ریاض میداند، اما میگوید، این گفتهها تأثیر منفییی هرچند کمـ بر طالبان دارد.
سفارت عربستان در حالی نسبت به تأمین منابع مالی طالبان دهان گشوده که این کشور در کنار پاکستان از جمله نخستین کشورهایی بودند که طالبان را به رسمیت شناختند.
|
Tweet |