شماری از باشندگان ولـایتهـای مشرقی کشور میگویند که بر بنیاد توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن، امریکا باید موضع خود را در قبال راکت پرانیهـای مرزی پاکستان اعلـامـ کرده و به این تجاوز پاکستان واکنش نشان دهد.
شماری از باشندگان ولـایتهـای مشرقی کشور میگویند، با آنکه افغانستان با امریکا توافقنامه امنیتی را امضا کرده اند ولی با آنهمـ نیروهای امریکایی درکشور برای متوقف ساختن حملـات راکتی تازه پاکستان بر مناطق شرقی کشور اقدامی نکرده اند.
به گزارش جمهور؛ این باشندگان میگویند که بر بنیاد توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن، امریکا باید موضع خود را در قبال راکت پرانیهـای مرزی پاکستان اعلـامـ کرده و به این تجاوز پاکستان واکنش نشان دهد.
حملـات راکتی پاکستان بر بخشهای شرقی کشور پس از حملـات اخیر انتحاری در لـاهور و سند، از سر گرفته شده است و نظامیان پاکستان از 4 روز به این طرف صدها راکت را به خاک افغانستان شلیک کرده اند.
در نتیجه این حملـات، شماری از خانوادههـا در ولسوالی لعل پور ننگرهار و بخشهـای دیگر شرقی کشور بیجا شده و شش نفر در ننگرهار و کنر نیز کشته و زخمی شده اند.
عطا اله حیران یکی از باشندگان کنر در این مورد دیروز به خبرگزاری جمهور گفت، نظامیان پاکستانی روز گذشته ۲۰۰ راکت را بر ولسوالی سرکانوی ولـایت کنر پرتاب کرده اند؛ دولت افغانستان تا هنوز هیچ کاری برای متوقف کردن و یا پاسخ بالمثل انجامـ نداده است.
آقای حیران با انتقاد از حکومت افغانستان و نظامیان امریکایی در کشور گفت: "پیمان امنیتی با امریکا به چه معنا است که نظامیان امریکایی برای توقف حملـات راکتی نظامیان پاکستانی کاری نمی کند و یا عمل باالمثل انجامـ نمی دهد؛ توقع ما این است که بر بنیاد توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن، نظامیان امریکایی باید بر علیه این حملـات متجاوزانه نظامیان پاکستانی اقدامـ کند".
در توافقنامه امنیتی کابل- واشنگتن، آمده است که هرگاه افغانستان از سوی کشوری مورد تجاوز قرار گیرد، امریکا و افغانستان به مشوره همـ وارد عمل خواهند شد.
اما عطا اله حیران میگوید که اگر نیروهای امنیتی افغانستان توان مقابله با نظامیان پاکستانی را ندارند، باید حکومت افغانستان از نیروهای امریکایی بخواهد و بر آنان فشار وارد کند تا در مقابل تجاوز راکتی پاکستان وارد عمل شوند.
شیر آغا محمدی یکی از باشندگان ننگرهار نیز در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت: "مردمـ مناطق شرقی کشور در نتیجه حملـات راکتی پاکستان با مشکلـات زیادی مواجه شده اند و دولت افغانستان به همکاری نیروهای امریکایی در کشور باید وارد عمل شده و از ادامه این حملـات جلوگیری کنند".
آقای محمدی افزود، اگر حکومت کاری برای متوقف ساختن حملـات راکتی پاکستان انجامـ ندهد، بسیاری مردمـ مناطق مرزی کشور مجبور به ترک خانههـای خود خواهند شد.
نیروهای امریکایی در افغانستان تا هنوز در مورد حملـات اخیر راکتی نظامیان پاکستانی در کشور واکنشی نشان نداده اند؛ اما عبداله عبداله رییس اجرایی حکومت افغانستان اعلـامـ کرده است که تلـاشهـای سیاسی برای متوقف کردن این حملـات آغاز شده است.
وزارت دفاع ملی نیز روز شنبه اعلـامـ کرد که منتظر متوقف کردن این حملـات از طریق گفتگوهای سیاسی است و اگر گفتگوها جواب ندهد، نیروهای امنیتی و دفاع کشور آماده پاسخدهی میباشند.
دیروز نیز مقامـهـای ارشد نظامی کشور شامل قدمـشاه شهیمـ رییس ستاد ارتش، جنرال عبدالرحمان رحمان معین امنیتی وزارت داخله و ادیب فهیمـ معاون اول ریاست امنیت ملی برای بررسی حملـات راکتی پاکستان به ننگرهار رفته اند.
بر اساس گزارشهـا، نظامیان پاکستانی از روز جمعه تا اکنون بیش از ۴۰۰ راکت را به سمت مناطق مرزی افغانستان پرتاب کرده اند.
|
Tweet |