یک روزنامه پاکستانی هدف اصلی دولت این کشور از آغاز عملیات نظامی در شهر کراچی و اعزامـ ارتش به این منطقه را آمادهسازی مسیر خروج نظامیان خارجی از افغانستان خوانده است.
به گزارش انصار به نقل از رسانههـا، دولت پاکستان چند روزی است عملیات نظامی را در شهر ناآرامـ کراچی که هر روزه شاهد خشونتهای گسترده قومی و فرقهای است آغاز کرده است.
اگرچه دولت هدف از این عملیات را پاکسازی این شهر از شبهنظامیان و بازگرداندن امنیت و آرامش به آن عنوان کرده است اما برخی تحلیلگران معتقدند که اهداف دیگری در پس پرده این اقدامـ وجود دارد.
روزنامه (امت) پاکستان در گزارش ویژهای به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخته و مینویسد:
بهرغمـ مخالفتهای زیاد، دایره عملیات کراچی روز به روز گسترش مییابد و مردمـ اطمینان پیدا میکنند که سرانجامـ امنیت در این شهر برقرار خواهد شد اما به نظر میرسد خوشحالی مردمـ موقتی باشد زیرا هدف اصلی عملیات کراچی ریشهکن کردن جرمـ و جنایت و گروههای مافیایی نیست بلکه تأمین امنیت مسیر خروج امریکا و ناتو از افغانستان است.
تحقیقات نشان میدهد با اینکه حزب (جنبش متحده قومی) همیشه مخالف عملیات ارتش بود اما این بار از انجامـ چنین عملیاتی در کراچی حمایت کرده است. این درحالی است که دولت همـ خواهان چنین عملیاتی بود.
جالب اینجاست که افراد مسلح حزب متحده قومی از عملیات ارتش نگران نیستند و سنگرهای خود را در مناطق مختلف کراچی ترک نکردهاند.
آماده شدن شبهنظامیان برای حمله به کاروانهای تدارکاتی ناتو
طبق گزارش نیروهای ویژه پاکستان که تأمین امنیت این شهر را بر عهده دارند، گروههای شبهنظامی طالبان و (لشکر جهنگوی) برای تسلط بر کراچی با همـ متحد شدهاند و هدف آنها حمله به کاروان نیروهای خارجی و کسب منفعت از این راه است.
به نظر میرسد هدف اصلی عملیات کراچی نیروهای طالبان هستند (که قصد حمله به کاروانهای تدارکاتی ناتو را دارند) و برای اینکه کسی شک نکند عدهای از افراد مسلح حزب متحده قومی نیز در این عملیاتها دستگیر میشوند اما پس از مدتی مقدمات آزادی آنان فراهمـ میشود.
تلـاش برای تأمین امنیت مسیر ناتو بزرگترین اشکالی است که میتوانیمـ به عملیات کراچی وارد کنیمـ. به نظر میرسد مردمـ و دولت پاکستان در آینده باید تاوان چنین اقداماتی را پرداخت کنند زیرا با این کار اهرمـ فشار خود بر امریکاییها را از دست میدهند.
دولت هیچ مدت زمانی را برای پایان عملیات کراچی تعیین نکرده است و به نظر میرسد تا زمانی که تدارکات امریکایی به طور کامل از افغانستان خارج نشود ارتش در کراچی حضور خواهد داشت.
ایجاد 80 پست حفاظتی ارتش در مسیر عبور تدارکات ناتو در کراچی
تدارکات امریکا و نیروهای خارجی از 3 مسیر اصلی یعنی خیابان (ریور)، (بزرگراه کراچی)، و (بزرگراه نیشنل) وارد کراچی میشود و به همین علت خیابان ریور و (ماری) به مرکز اصلی عملیات کراچی تبدیل شده است. این در حالی است که لشکر جهنگوی ضمن برقراری ارتباط با طالبان و گروههای تروریستی در این مسیر مستقر شده بودند که این موضوع میتوانست برای عبور تدارکات نیروهای خارجی خطرناک باشد.
بیشتر مسیرهایی که ذکر شد محل استقرار بلوچها در کراچی است که در حال حاضر به شدت تحت فشار هستند. ارتش با پاکسازی مناطق مورد نظر بیش از 80 پست حفاظتی در مسیرهای اصلی ورود تدارکات نیروهای خارجی مستقر کرده است تا بتواند اوضاع این مناطق از کراچی و خیابانهای اطراف آن را تحت نظر داشته باشد.
گروههای تروریستی کراچی عبارتند از گروه (غفار ذکری) که رهبر این گروه یعنی غفار ذکری در بلوچستان مخفی شده است و گروه (بابا لـادلـا) که قبل از عملیات ارتش کراچی را ترک کرده است؛ البته برخی اعضای این گروه نیز همچنان در برخی مناطق کراچی مخفی شدهاند و تنها به دنبال پنهان کردن خود هستند و نه عملیات مسلحانه.
با توجه به این موضوع گروههای تروریستی کراچی آنقدر قدرتمند نیستند که نیاز به حضور ارتش باشد و دلیل حضور نظامیان در این شهر را فقط باید تأمین امنیت مسیر عبور تدارکات امریکای عنوان کرد.
اگر کراچی به طور جدی پاکسازی نشود نه تنها کمکی به برقراری امنیت پایدار نمیشود بلکه به محض خروج ارتش از این شهر گروههای تروریستی با قدرت بیشتری به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
این در حالی است که در گذشته نیز حدود 450 نفر از افراد مسلح حزب متحده قومی دستگیر شدند اما این افراد، در ظاهر به قید ضمانت و در اصل، با فشار برخی سیاستمداران قدرتمند از زندان آزاد شدند و در عمل عملیات نظامی هیچ تأثیری در ایجاد آرامش در این شهر نداشت.
|
Tweet |