1397-11-27     2019-2-16     بروز شده در: 1397/11/26 - 17:37:2      ENGLISH  
پربازدیدها
پربحث ها


به فیسبوک ما بپیوندید.


ما را در تویتر دنبال کنید.


مشترک کانال تلگرامـ ما شوید.


خواندنی ها
علمای افغانستان نقش مهمی در شکل‌گیری انقلـاب اسلـامی ایران داشتند

رسوایی در ایالت ایلینوی امریکا/ ۷۰۰ کشیش طی سال‌ها کودک آزاری کرده‌اند

افغانستان مرگبارترین کشور جهان شد

روایت NBC از قتل عامـ خانواده افغانستانی در حملـات نیروهای خارجی

افزایش اسلـامـ ستیزی در آلمان

اقیانوس عشق

بازخوانی تاریخ/ خاشقجی در افغانستان چه می‌کرد؟

چرا قرارداد معادن طلـا و مس افغانستان در واشنگتن امضاء شد؟! + واکنش ارگ

مرگ و ماندن؛ روایت مسافری بازگشته از شهر آشوب

10 حقیقتی که اعتماد شما را به سازمان سیا از بین میبرد

از زندگی‌هـالیوودی تا معنویت اسلـامـ

هشدار قرآنی امامـ علی(علیه السلـام) درباره خلف وعده مسئولـان به مردمـ

در سایه سار قلمـ

ماجرای کشوری که یک شبه گدا شد / سرگذشتی که باید از آن درس گرفت

یک افغانستانی در قزاقستان ۵۸ هزار دالر پیداشده را به صاحبش بازگرداند

آرشیو خواندنی ها


مقالـات
​باید از رسوایی‌های آیندۀ انتخاباتی جلوگیری کرد

صهیونیسمـ و افسانه‌ای به نامـ آزادی بیان در امریکا

​رفت‌وآمدهای مبهم؛ سرنوشت صلح افغانستان به کجا می‌انجامد؟

حجاب اسلـامی، حافظ گوهر زن

زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت چهارمـ و پایانی

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت چهارمـ و پایانی

پیروزی انقلـاب اسلـامی امامـ خمینی، معجزۀ قرن

گذری بر دلـایل پیروزی انقلـاب اسلـامی در ایران

زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت سومـ

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت سومـ

سیری در زندگی برترین بانوی عالمـ

دشمن کیست، دوست کدامـ است؟

سوگنامه برترین بانوی دو عالمـ

عوامل پیروزی نظامـ انقلـاب اسلـامی در ایران / قسمت سومـ

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت دومـ

آرشیو مقالـات


مصاحبه ها
چرایی حضور «ملـا برادر» در دفتر قطر؛ درباره خروج سربازان امریکایی توافق شده است

امریکا و برخی گروه‌هـای تروریستی منافع مشترک در افغانستان دارند / گفتگوی ایران و طالبان دوراندیشانه بود/ قسمت اول

از پیمان امنیتی واشنگتن- کابل، تنها اسمش باقی مانده است

از پیمان امنیتی واشنگتن- کابل، تنها اسمش باقی مانده است/ تمامی تروریست‌هـا‌ از مسیر پاکستان به افغانستان می‌آیند

کارشکنی‌های امریکا؛ زمینه‌ساز طرح بازبینی در پیمان‌نامه امنیتی کابل- واشنگتن

تاریخ نشر:
1395/7/25 - 11:28:42
تعداد بازدید: 370
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

افغانستان 15سال از پس از حضور نیروهای ناتو
افغانستان 15سال از پس از حضور نیروهای ناتو

عاشق حسین طوری، مدیر رادیو پشتو

15  سال از حضور نظامی امریکا و متحدانش در افغانستان گذشت. در تاریخ 7 اکتبر سال 2001 افغانستان با این شعارها از زمین، هوا و دریا مورد حملـات گسترده امریکا ومتحدانش قرار گرفت که تروریسمـ، فقر، بیکاری و تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان ریشه کن و این کشور بازسازی و دموکراسی از نوعی در آن جا مستقر خواهد شد که برای کشورهای منطقه نمونه خواهد بود. سفارت امریکا در کابل نیز پنج شنبه هفتۀ گذشته حضور 15 ساله نیروهایش درافغانستان را مثبت ارزیابی کرده و گفته است، گرچه مشکلـات امنیتی در این کشور هنوز وجود دارد ولی درزمینه‌هـای آموزش، کارهای زیربنایی، بهداشت و حقوق زنان و آزادی بیان پیشرفت‌هـای بزرگی صورت گرفته است.

حاجی عبیداله بارکزی، عضو مجلس ملی افغانستان میگوید: "امریکا در برخورد با مسلمانان و غیرمسلمانان دیدگاه‌هـای متفاوتی دارد و نسبت به مسلمانان سیاست‌هـای خصمانه و نسبت به غیر مسلمانان عکس آن را دارد. به گفته این عضو مجلس ملی افغانستان، امریکا با حضور نظامی اش در جاپان، کوریای جنوبی و آلمان یک نوع سیاست را داشت ولی در کشورهای اسلـامی از جمله افغانستان، سوریه، عراق و غیره سیاست خصمانه‌ای را در پیش گرفته است. اگر امریکا واقعا از ته دل میخواست حکومت داری خوب در افغانستان ایجاد شود، تروریسمـ و تولید و قاچاق مواد مخدر ریشه کن شود و صلح در افغانستان مستقر شود، این کارها به راحتی صورت میگرفت ولی چون امریکا برای تامین منافع و رسیدن به اهداف خود برای مدت طولـانی به افغانستان لشگرکشی کرده، نیاز به ادامه جنگ در این کشور داشته است. حادثه 11 سپتامبر یک بهانه برای حمله به افغانستان بود؛ طالبان و افغانان هیچ نقشی در حادثه 11 سپتامبر نداشتند." او همچنین با اشاره به وعده‌هـای امریکا که قبل از حمله به افغانستان داده بود مبنی بر این که امنیت را تامین و تروریسمـ و تولید و قاچاق مواد مخدر را ریشه کن و یک دموکراسی نمونه در افغانستان مستقر خواهد کرد، گفت: "نه فقط به این وعده‌هـا عمل نشد بلکه برعکس تولید مواد مخدر اگر قبل از حمله امریکا ده‌هـا تن بود بعد از حمله امریکا به افغانستان به هزاران تن رسید و به 8 هزار تن نیز رسیده است."

تروریسمـ نه فقط در سراسر افغانستان، بلکه در منطقه نیز گسترش یافت. امروز هر خانه و هر افغان با تهدید روبه رو است و هر آن ممکن است مورد حمله قرار بگیرد. طالبان که بعد از سقوط رژیمـ اش به کوه‌هـا رفتند، امروز از کوه پایین آمده اند و ولـایت‌هـا را تهدید به تصرف میکنند. سال گذشته نیز مرکز ولـایت کندز را تصرف کرده بودند و امسال نیز این کار را تکرار کردند. آنها در برخی ولـایات نیز ولسوالی‌هـا را تصرف کرده اند.

افغانستان امروز سومین کشور از نظر فساد اداری به حساب میآید. علـاوه بر فساد اداری، فساد سیاسی و فساد اخلـاقی نیز در افغانستان در اوج به سر میبرد و انتقال دهنده آن خارجی‌هـا است. آزادی بیان در زمینه‌هـای ضد ارزشی، ضد اسلـامـ و ضد انسانی و آزادی فحشا وجود دارد و آزادی در دفاع از منافع ملی و در دفاع از ارزش‌هـای اسلـامی وجود ندارد. عضو مجلس ملی افغانستان بیان میکند: "تا زمانی که کشورهای اسلـامی دست به دست همـ ندهند و در مقابل سیاست‌هـای خصمانه غربیان متحد نشوند، جنگ نه تنها در افغانستان پایان نخواهد یافت، بلکه به کشورهایی که تاکنون از نظر امنیتی نسبتا خوب هستند نیز سرایت خواهد کرد."

بشیر احمد بیژن، معاون نهاد خدمت گزاران کابل نیز در رابطه با حضور 15 ساله امریکا و ناتو در افغانستان میگوید: "امریکا و ناتو با شعارهای خیلی زیبا افغانستان را مورد حمله قرار دادند و حکومت طالبان را ساقط کردند؛ ولی متاسفانه با وجود توانمندی‌هـایی که امریکا و متحدانش داشتند، تروریسمـ بین المللی، تولید و قاچاق مواد مخدر را نتوانستند از بین ببرند و دموکراسی واقعی را درافغانستان ایجاد نکردند."

دیگر آن که دو متحد امریکا یعنی، پاکستان و عربستان در گسترش و ترویج افراط گرایی و تروریسمـ نقش به سزایی دارند که متاسفانه امریکا نسبت به این دو کشور نیز سیاست خاصی در نظر نگرفته است.







*
*

*



نیز بخوانید

​باید از رسوایی‌های آیندۀ انتخاباتی جلوگیری کرد


صهیونیسمـ و افسانه‌ای به نامـ آزادی بیان در امریکا


​رفت‌وآمدهای مبهم؛ سرنوشت صلح افغانستان به کجا می‌انجامد؟


حجاب اسلـامی، حافظ گوهر زن


زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت چهارمـ و پایانی


شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت چهارمـ و پایانی


پیروزی انقلـاب اسلـامی امامـ خمینی، معجزۀ قرن


گذری بر دلـایل پیروزی انقلـاب اسلـامی در ایران


زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت سومـ


شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت سومـ

بالـا          نشریه انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است. فروشگاه اینترنتی نعلبندان