سازمان ملل متحد، به مناسبت گرامی داشت زادروز مهاتما گاندی، رهبر هند که با بهره گیری از روشهـای غیرخشونت بار، این کشور را به سوی استقلـال از حکومت بریتانیا هدایت کرد و خود الهامـ بخش بسیاری از جنبشهـای مسالمت آمیز حقوق مدنی و تغییرات اجتماعی در سراسر جهان گردید، روز دومـ اکتبر را " روز جهانی عدمـ خشونت" نامـ گذاشته است. طبق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ 15 جون 2007 این روز، مناسبتی است که از طریق آن پیامـ عدمـ خشونت از راه آموزش و بیداری اذهان عمومی انتشار مییابد که بر اهمیت جهانی بدون خشونت با امنیت بخشیدن به فرهنگ صلح، تسامح و تفاهمـ تاکید میشود.
علیرغمـ تلـاشهـای بین المللی امروزه خشونت جزو لـاینفک روابط دولتهـا و افراد در سطح خرد و کلـان شده است که در این میان مسلمانان در سراسر جهان بیشترین قربانیان این گونه خشونتهـا هستند. در واقع امروز دنیا بدترین نوع خشونت علیه مسلمانان و شیعیان را مشاهده میکند. اسلـامـ هراسی و توهین به مقدسات آنان روبه گسترش است و همه این رفتارهای جنایتکارانه به جهت مقابله با قدرت فزاینده اسلـامـ و ترسیمـ چهره خشن و ترسناک از مسلمانان در افکار عمومی جهان صورت میگیرد. بررسی آمارهای حملـات تروریستی انجامـ شده در اقصی نقاط جهان طی بیش از 10 سال گذشته نشان میدهد که حدود 60 درصد حملـات تروریستی در مناطق مسلماننشین رخ داده و تقریبا بیش از سهچهارمـ قربانیان و جانباختگان ساکنان مناطق عمدتا مسلماننشین بودهاند. کشتار وحشیانه مسلمانان مظلومـ میانمار، قتل عامـ تعداد زیادی از شیعیان مظلومـ نیجریه و دستگیری شیخ زکزاکی روحانی شیعه و رهبر جنبش اسلـامی نیجریه، حمله خشونت بار و سرکوب مداومـ شیعیان در بحرین، عربستان و آذربایجان و... تنها نمونه کوچکی از این خشونتهـاست. به این موارد باید ظهور و گسترش گروه داعش در سوریه و عراق و کشیده شدن آن به دیگر کشورهای عربی با پرچمـ اسلـامـ بیش از پیش اسلـامـ و مسلمانان را هدف اتهامـهـای بیپایه و اساس قرار داده است. این در حالی است که گروه تروریستی داعش که تصویری نهایت افراطی از اسلـامـ را از خود نشان میدهد، مسلمانان را هدف نخست جنایتهـای خود قرار داده است. علـاوه بر این کشورهای مدافع حقوق بشر موج جدیدی از خشونتهـای نژاد پرستانه را علیه مسلمانان در کشورهای اروپایی و امریکایی شکل داده اند. تبلیغات منفی دولتهای غربی درخصوص نسبت دادن تروریسمـ به اسلـامـ و مسلمانان که پس از حادثه یازدهمـ سپتامبر و حوادث تروریستی در فرانسه و سایر نقاط اروپا مسلمانان در امریکا و اروپا را با شرایط دشوارتر و سختگیرانهتری روبهرو کرد تا جایی که این روزها، پروژه اسلـامـ هراسی با ابزار قدرتمند رسانهای در کشورهای غربی به گونهای پیش میرود که هنگامی که خبری از یک حادثه انتحاری یا تیراندازی در هر نقطهای از جهان منتشر میشوند، مسلمانان اولین متهمان این کشتار شناخته میشوند.
فرجامـ سخن اینکه اقدامات خشونت باری نظیر بمب گذاریهـا، قتلها و جنایتهـا که به نامـ اسلـامـ در اقصی نقاط جهان صورت میگیرد موجب شده کشورهای غربی گفتمانهـایی را علیه مسلمانان شکل دهند که جهان اسلـامـ به عنوان خشونت گرا و جهان غرب به عنوان کانون صلح و مبارزه با خشونت معرفی کند تا ابزارهـا و بهانههای لـازمـ برای جریانهـای اسلـامـ ستیزی فراهمـ شود.
نویسنده: منیره اخوان
سرمقاله شماره 551 روزنامه انصار
تاریخ: 11/7/1395
|
Tweet |