هرچند کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، بارها بر مستقلبودن کامل این نهاد تأکید کرده و تعویض کمیشنران این کمیسیون را خلـاف قانون خوانده است؛ اما حکومت وحدت ملی بر اصلـاحات جدی انتخابات پافشاری دارد.
اصلـاحات انتخاباتی یکی از مادههای توافقنامه سیاسی میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه است که براساس آن حکومت وحدت ملی تشکیل شد.
محمدسرور دانش معاون دومـ رئیس جمهور دیروز در بیستویکمین سالروز یادبود عبدالعلی مزاری رهبر پیشین جهادی گفت که حکومت در سال آیندۀ خورشیدی کارهای مهمی را روی دست دارد.
به گفتۀ وی، در سال آینده خورشیدی، اصلـاحات در بخشهای اداری، اقتصادی، عدلی و قضایی، تصویب و تعدیل قوانین لـازمـ، مبارزه با فساد، و اصلـاحات انتخاباتی در صدر کارهای دولت قرار دارد.
آقای دانش افزود که با توشیح فرمانهای تقنینی از سوی رئیس جمهور، کمیتۀ گزینش برای آوردن اصلـاحات انتخاباتی کارش را آغاز میکند.
معاون دومـ رئیس جمهور گفت "به زودی کمیتۀ گزینش جدید کمیشنران انتخابات به کار خود را آغاز خواهد کرد و به تعقیب آن در آیندۀ نزدیک کمیسیونهای جدید انتخابات و شکایات انتخاباتی تشکیل خواهد و بر این اساس در سال آیندۀ خورشیدی انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی برگزار خواهیمـ کرد."
کمیسیون کنونی انتخابات افغانستان، تاریخ انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی را 24 میزان 1395 خورشیدی تعیین کرده است و براساس قانون اساسی افغانستان، انتخابات ولسی جرگه باید در بهار سال 1394 برگزار میشد؛ اما حکومت وحدت ملی به این کار مؤفق نشد.
تأکید روی ضرورت صلح
محمدکریمـ خلیلی معاون ارشد شورای عالی صلح افغانستان که یکی از سخنرانان مراسمـ دیروز بود، بار دیگر بر ضرورت تأمین صلح و همدیگر پذیری تأکید کرد.
او گفت صلح به عنوان یگانه راه بیرون رفت از وضعیت جنگی، حرکتی به سوی آیندۀ روشن است و هرکسی که از این حرکت تعبیر سوء کند، اشتباه کرده است؛ چون مردمـ افغانستان نمیخواهند به گذشتۀ تاریک برگردند.
معاون ارشد شورای عالی صلح افغانستان بار دیگر از طالبان خواست که بیایند راه مفاهمه و گفتگو را در پیش گیرند.
آقای خلیلی افزود "ما وقتی دمـ از صلح میزنیمـ، این نه برگشتی به گذشته است، نه تسلیمی طرف، چون در این صورت صلح معنا ندارد؛ پیروزی یک طرف است، ما باید میکانیزمی را به وجود بیاوریمـ که همـ مخالفین دولت که امروز خواسته و ناخواسته در خدمت بیگانهگان قرار گرفته اند، از این وضعیت بیرون بیایند و همـ ملت افغانستان از این وضعیت نجات پیدا کنند."
او خطاب به رهبران حکومت وحدت ملی گفت تعهداتی را مبنی بر عدالت اجتماعی و این که هیچ افغانی از افغان دیگر برتری ندارد، در زمان انتخابات به مردمـ داده اند، در سراسر افغانستان عملی کنند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز بر اتحاد و همبستگی افغانها تأکید کرد و مثل گذشته خطاب به گروههای طالبان گفت "طالبان افغانی، آنهایی که افغان استند، به افغانستان میاندیشند، خود را از این خاک میدانند و اولـاد این خاک میدانند خود را از چنگال قبضۀ بیرونی رها کرده و به خاک خود بپیوندند و به صلح بپیوندند."
فضلالهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه نیز گفت صلح با کسانی ممکن است که به ارزشهای ملی افغانستان احترامـ دارند، مردمـ افغانستان را مردمـ خود میدانند.
او گفت "ما صلح با غلـامـهای بیرونی و غلـامـهای پنجاپیان نمیکنیمـ."
سخنرانان در مراسمـ دیروز، در مورد شخصیت عبدالعلی مزاری رهبر پیشین جهادی سخن گفتند و اهداف وی را ملی عنوان کردند.
رئیس جمهور غنی با فرستادن پیامـ خود گفته است که لقب (شهید وحدت ملی) را به عبدالعلی مزاری اعطا میکند تا درج تقویمـ گردد.
محمدسرور دانش معاون دومـ رئیس جمهور گفت که به زودی فرمان این لقب از سوی محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان صادر میشود.
|
Tweet |