مسوولـان شرکت برشنا میگویند که در هر ۲۴ ساعت، پرچوی برق در شهر کابل ۷ تا ۸ ساعت خواهد بود.
وحیداله توحیدی، رییس نشرات ریاست برشنا دیروز در کنفرانس خبری گفت: " همـ اکنون بدلیل همکاری نکردن مردمـ با ریاست برشنا (استفاده از وسایل پر مصرف برف) پرچوی برق کابل در حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد میباشد".
وی تصریح نمود که این مقدار پرچوی در ۲۴ ساعت در حدود ۷ تا ۸ ساعت میباشد.
وی اضافه کرد: " اگر شهروندان در اوقات پیک ( ۵ عصر تا ۹ شب و ۵ صبح تا ۸ صبح) از وسایل پر مصرف استفاده نکنند؛ این پرچویهـا به ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.
وی دیگر دلـایل پرچوی را کمـ ظرفیت بودن برق وارداتی (۳۰۰ میگاوات) و کاهش تولید برق خود افغانستان بدلیل سردی هوا و کمبود آب در زمستان عنوان کرد.
توحیدی خاطر نشان کرد که همـ اکنون شهر کابل در حدود ۴۲۰ تا ۴۵۰ میگاوات برق دارد؛ در حالی که این شهر در حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ میگاوات برق نیاز دارد.
وی همـ چنین اضافه نمود که افغانستان به ۷۰۰۰ میگاوات برق نیاز دارد؛ در حالی که همـ اکنون برق مجموعی افغانستان به ۱۳۰۰ میگاوات میرسد.
به گفته آقای توحیدی؛ برای برای رفع نیازمندیهـای برق افغانستان ۳ پروژه بزرگ روی دست است.
همچنین آقای توحیدی در اشاره به افزایش قیمت صرفیه برق گفت: " با افزایش نرخ دالر در مقابل پول افغانی و با توجه به اینکه برق وارداتی به دالر خریداری میشود؛ تفاوت اندک (۰.۲۰) پول در قیمت صرفیه هر کیلووات برق وضع شده است".
آقای توحیدی خاطرنشان کرد که با بلند رفتن نرخ دالر ــ از ۵۵ به ۶۵ افغانی ــ ریاست برشنا در حدود ۱.۹ میلیون دالر در دو دوره گذشته زیان دیده است.
وی تصریح نمود که قبلـا قیمت صرفیه هر کیلووات برق در حدود ۲ افغانی بود که با افزایش نرخ دالر همـ اکنون قیمت صرفیه هر کیلووات برق به ۲.۲۰ افغانی رسیده است.
توحیدی میگوید که حوادث سال گذشته بر اثر برفکوچهـا، طی ۹ سال بیسابقه بوده و امسال برای جلوگیری از تکرار این حادثه، تدابیر شدید گرفته شده است.
وی علـاوه کرد که این تدابیر شامل فوندیشنهـا و دیوارهای استنادی در اطراف پایههـای متضرر میباشد که مقاوت این پایههـا را به مراتب بیشتر ساخته است.
|
Tweet |