1397-11-27     2019-2-16     بروز شده در: 1397/11/26 - 17:37:2      ENGLISH  
پربازدیدها
پربحث ها


به فیسبوک ما بپیوندید.


ما را در تویتر دنبال کنید.


مشترک کانال تلگرامـ ما شوید.


خواندنی ها
علمای افغانستان نقش مهمی در شکل‌گیری انقلـاب اسلـامی ایران داشتند

رسوایی در ایالت ایلینوی امریکا/ ۷۰۰ کشیش طی سال‌ها کودک آزاری کرده‌اند

افغانستان مرگبارترین کشور جهان شد

روایت NBC از قتل عامـ خانواده افغانستانی در حملـات نیروهای خارجی

افزایش اسلـامـ ستیزی در آلمان

اقیانوس عشق

بازخوانی تاریخ/ خاشقجی در افغانستان چه می‌کرد؟

چرا قرارداد معادن طلـا و مس افغانستان در واشنگتن امضاء شد؟! + واکنش ارگ

مرگ و ماندن؛ روایت مسافری بازگشته از شهر آشوب

10 حقیقتی که اعتماد شما را به سازمان سیا از بین میبرد

از زندگی‌هـالیوودی تا معنویت اسلـامـ

هشدار قرآنی امامـ علی(علیه السلـام) درباره خلف وعده مسئولـان به مردمـ

در سایه سار قلمـ

ماجرای کشوری که یک شبه گدا شد / سرگذشتی که باید از آن درس گرفت

یک افغانستانی در قزاقستان ۵۸ هزار دالر پیداشده را به صاحبش بازگرداند

آرشیو خواندنی ها


مقالـات
​باید از رسوایی‌های آیندۀ انتخاباتی جلوگیری کرد

صهیونیسمـ و افسانه‌ای به نامـ آزادی بیان در امریکا

​رفت‌وآمدهای مبهم؛ سرنوشت صلح افغانستان به کجا می‌انجامد؟

حجاب اسلـامی، حافظ گوهر زن

زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت چهارمـ و پایانی

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت چهارمـ و پایانی

پیروزی انقلـاب اسلـامی امامـ خمینی، معجزۀ قرن

گذری بر دلـایل پیروزی انقلـاب اسلـامی در ایران

زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت سومـ

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت سومـ

سیری در زندگی برترین بانوی عالمـ

دشمن کیست، دوست کدامـ است؟

سوگنامه برترین بانوی دو عالمـ

عوامل پیروزی نظامـ انقلـاب اسلـامی در ایران / قسمت سومـ

شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت دومـ

آرشیو مقالـات


مصاحبه ها
چرایی حضور «ملـا برادر» در دفتر قطر؛ درباره خروج سربازان امریکایی توافق شده است

امریکا و برخی گروه‌هـای تروریستی منافع مشترک در افغانستان دارند / گفتگوی ایران و طالبان دوراندیشانه بود/ قسمت اول

از پیمان امنیتی واشنگتن- کابل، تنها اسمش باقی مانده است

از پیمان امنیتی واشنگتن- کابل، تنها اسمش باقی مانده است/ تمامی تروریست‌هـا‌ از مسیر پاکستان به افغانستان می‌آیند

کارشکنی‌های امریکا؛ زمینه‌ساز طرح بازبینی در پیمان‌نامه امنیتی کابل- واشنگتن

تاریخ نشر:
1394/6/3 - 11:41:01
تعداد بازدید: 568
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تعطیلـات هفتگی افغانستان به سبک غربی!
تعطیلـات هفتگی افغانستان به سبک غربی!

بر فرض اینكه طرح مزبور از باب تشابه سازی نباشد، كشورهای پیشرفته به خاطر تلـاش فراوان توسعه یافته اند و قانون دو روز تعطیلی در هفته برای مصرف بیشتر كالـاهای تولیدی شان است اما طرح تعطیلی دو روز در هفته (جمعه و شنبه) برای كشور ما برای مصرف بیشتر كالـاهای تولیدی داخل است یا خارج؟
شورای وزیران روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در جلسه‌ای به ریاست اشرف غنی طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن روزهای جمعه و شنبه هر هفته تعطیل خواهد بود.


بر اساس این گزارش، پیشنهاد این طرح را وزیر کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین برای سهولت تعامل با برخی کشورها از قبیل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مراکش، مصر و بنگلـادش و با توجه به صرفه جویی در هزینه‌هـای دولتی و جلوگیری از آلودگی هوا ارایه کرده است.
مزایای این طرح از دید طراحان و پیشنهاد كنندگان آن دارای محاسنی است كه مهمترین آنها عبارتند از:
1- صرفه جویی در هزینه‌های دولتی؛ اگر هر روز كاری یك میلیارد افغانی برای دولت هزینه داشته باشد با تعطیلی دو روز در هفته و سایر تعطیلـات، در یك سال حدود 125 میلیارد افغانی در بودجه دولت صرفه‌جویی می‌گردد.
2- كارمندان دولتی و سایر شركت‌ها با این دو روز تعطیلی بهتر می‌توانند به سایر كارهای خویش از جمله به امور خانواده و سركشی از اقوامـ و سایر كارهای عقب مانده خویش بپردازند، بخصوص اینكه بیشتر مسوولـان و كارمندان دولتی جزو مدیران پروازی هستند یعنی خانواده شان در شهر یا كشور دیگر هستند و خود در شهر و ولـایت دیگر. در صورت تحقق این طرح، با یك روز یا دو روز گرفتن رخصتی دیگر (مجموعا چهار روز) آنها می‌توانند هر هفته از خانواده شان سركشی نمایند.
3- بعد از دو روز تعطیلی و تفریحات سالمـ و... كارمندان با روحیه بهتر و شاداب‌تر در ادارات و وظایف محوله حاضر شده و با كارایی بهتر و بیشتر از قبل به امور مراجعه كنندگان می‌پردازند و راندمان كار نیز بالـا میرود.
4- افغانستان نیز از لحاظ نورمـ‌های بین المللی با تعطیلی كشورهای پیشرفته و برخی كشورهای اسلـامی كه در هفته دو روز تعطیلی دارند هماهنگ گردیده و از لحاظ اقتصادی و بازرگانی به نفع كشور است.
معایب طرح مزبور در صورتی كه به قانون تبدیل و اجرا شود معایب و مضرات بیشماری همـ برای مردمـ و همـ برای اقتصاد ملی دارد كه متاسفانه از دید پیشنهاد كنندگان طرح مغفول مانده و یا عمدا نادیده گرفته شده است. مهمترین معایب این طرح عبارتند از:
1- از بُعد اقتصادی؛ كشوری مثل افغانستان كه بر اساس آمار بانك جهانی و صندوق بین المللی پول از لحاظ رفاه اقتصادی و فقر در آخرین رتبه كشورها قرار دارد، به عبارت دیگر از آخر اول است؛ برای فایق آمدن بر این مشكلـات نیازمند تلـاش و كار بی‌وقفه در تمامـ زمینه‌ها می‌باشد. اگر از 30 میلیون جمعیت كشور 8 میلیون آن را جزو نیروی كار فعال بدانیمـ و هر فرد در هر روز حد اقل 7 ساعت كار انجامـ دهند، مجموع تعطیلی یك روز در هفته بدون جمعه و سایر تعطیلـات دیگر، در طول سال 53 روز می‌گردد كه در مجموع در طی یكسال 2 میلیارد و 968 میلیون ساعت كار و فعالیت اقتصادی و خدماتی از صحنه سازندگی و خدماتی كشور كاسته می‌شود. راستی این امر از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به نفع كشور عقب مانده مثل افغانستان و مردمـ آن است یا به ضرر آن؟
2- یكی از دلـایل موجه این طرح رسیدگی به امور خانواده و سر كشی از اقوامـ است. سوالی كه مطرح است این است كه با توجه به اینكه بیش از 60 درصد مردمـ افغانستان زیر خط فقر می‌باشند و از نبود كار و درآمد هشت شان گیرو نه شان می‌باشند و الآن اگر كاری داشته باشند در هفته 6 روز كار می‌كنند، نمی‌توانند هزینه زندگی خانوده شان را تامین كنند پس اگر یك روز دیگر از كار شان كاسته شود چگونه می‌توانند هزینه شان را تامین كنند؟
ممكن است طراحان این طرح بگویند كه این دو روز تعطیلی تنها برای كارمندان دولتی است نه شركت‌ها و ماركت‌های بخش خصوصی. لیكن آنان نیك می‌دانند كه اگر روزی تعطیل رسمی باشد این تعطیلی خواه ناخواه به بخش خصوصی نیز سرایت می‌كند و آنها نمی‌توانند كارگران خود را مجبور به انجامـ كار در روز تعطیل كنند در غیر این صورت علـاوه بر حقوق قانونی و مصوب، حق اضافه كاری نیز به آنها پرداخت نمایند.
3- یكی از دلـایل یا توجیهات دو روز تعطیلی صرفه جویی در هزینه و بودجه دولتی می‌باشد راستی این دلیل چقدر مضحك و خنده‌آور است! آنها نمی‌داند كه در قبال هر ساعت كار و تلـاش نیروی كار ملی است كه درآمد ناخالص یا خالص ملی بدست می‌آید؟ اگر فرض كنیمـ كه تولید ناخالص ملی كشور در سال 100 میلیارد دالر باشد در قبال تعطیلی هر روز 323 میلیون دالر معادل 16 میلیارد و 150 میلیون افغانی از آن كاسته خواهد شد. كدامـ انسان اقتصادی و خردمند حاضر است بیش از 16 میلیارد افغانی از درآمد ملی را به خاطر صرفه جویی یك میلیارد افغانی از دست بدهد؟! پس بهتر است شورای وزیران و رییس محترمـ آن روز كاری را در طول هفته به یك روز تقلیل دهند كه بیشتر صرفه‌جویی در بودجه دولتی صورت گیرد!
4- در حال حاضر به خاطر فساد اداری و عدمـ كارآیی نیروهای موجود، میانگین ساعت مفید كار كارمندان ادارات دولتی كمتر از یك ساعت در طول روز است و مردمـ و ارباب رجوع از این جهت به خاطر یك كار ساده ساعت‌ها و بلكه روزها كه از راه‌های دور و نزدیك آمده اند، منتظر می‌مانند تا كارشان انجامـ شود. راستی اگر بر مشكلـات فوق مشكل قانونی دیگری بنامـ تعطیلی یك روز دیگر بر آن اضافه گردد، چند درصد دیگر بر مشكلـات مراجعه كنندگان افزوده می‌شود؟
5- علـاوه بر مشكلـات فوق كه بیان گردید، این كار تقلید و تشبه به كشورهای غیر اسلـامی و كفار است كه تحمل آن برای مردمـ متعصب و مذهبی مثل افغانستان كاری بس دشوار و چالش برانگیز می‌باشد. بر فرض اینكه طرح مزبور از باب تشابه سازی نباشد، كشورهای غربی و پیشرفته به خاطر تلـاش و كار فراوان توسعه یافته اند و قانون دو روز تعطیلی در هفته برای مصرف بیشتر كالـاهای تولیدی شان است تا روی دست آنان نمانند اما طرح تعطیلی دو روز در هفته برای كشور ما برای مصرف بیشتر كالـاهای تولیدی داخل است یا خارج؟
نتیجه اینکه طرح تعطیلی و رخصتی دو روز در هفته در شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشور بدون نظر كارشناسانه و سنجش جوانب و تبعات منفی آن می‌باشد امید است نهادهای قانونی بخصوص مجلس شورای ملی با توجه به تبعات و آثار زیانبار آن، طرح مزبور را تبدیل به یك قانون كمرشكن و ضد مصالح ملی ننمایند هرچند این طرح به نفع عده‌ای از كارمندان رسمی و دولتی باشند.
جدای از اینکه بنا بر نظر بسیاری از علما، تغییر تعطیلـات کشور از پنجشنبه و جمعه، به تقلید از غربی‌هـا به جمعه و شنبه تا حدی گمراهی را نشان میدهد. از طرف دیگر در صورت تصویب دو روز تعطیلی در هفته میزان تعطیلـات رسمی کشور به صد و بیست روز میرسد یعنی حدود یک سومـ سال تعطیل. ( 52 روز جمعه + 52 روز شنبه = 104 روز. به علـاوه در روز تعطیلـات رسمی کشور از قبیل نوروز، عید قربان، عید فطر، عاشورا و...)
منبع: شبکه اطلـاع رسانی افغانستان







*
*

*



نیز بخوانید

​باید از رسوایی‌های آیندۀ انتخاباتی جلوگیری کرد


صهیونیسمـ و افسانه‌ای به نامـ آزادی بیان در امریکا


​رفت‌وآمدهای مبهم؛ سرنوشت صلح افغانستان به کجا می‌انجامد؟


حجاب اسلـامی، حافظ گوهر زن


زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت چهارمـ و پایانی


شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت چهارمـ و پایانی


پیروزی انقلـاب اسلـامی امامـ خمینی، معجزۀ قرن


گذری بر دلـایل پیروزی انقلـاب اسلـامی در ایران


زندگی در آینه نگاه فاطمه(سلـامـ ا...علیها)/ قسمت سومـ


شبکه‌هـای اجتماعی و آسیب‌هـای سیاسی و روانی/ قسمت سومـ

بالـا          نشریه انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است. فروشگاه اینترنتی نعلبندان