عبدالفتاح سیسی دیروز (یکشنبه) در میان تدابیر بیسابقه امنیتی، در مقابل دادگاه قانون اساسی کشورش به عنوان رئیس جمهوری جدید مصر سوگند یاد کرد و پس از ادای سوگند، وارد کاخ ریاست جمهوری مصر شد و قرار است که سند تحویل قدرت را امضا کند.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور منتخب مصر که در رقابت با حمدین صباحی، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیروز قاطع انتخابات شد، دیروز در مقابل دادگاه قانون اساسی و با حضور مقامات ارشد این کشور سوگند یاد کرد.
وی در ادای سوگند خود این جملـات را ایراد کرد: "به خدای بزرگ سوگند میخورمـ که نظامـ جمهوری را حفظ کنمـ و به قانون اساسی و قوانین احترامـ بگذارمـ و منافع مردمـ و استقلـال کشور و تمامیت آن را حفظ کنمـ."
عدلی منصور به عنوان رئیس جمهور موقت مصر در این مراسمـ حاضر شده و قدرت را به رئیس جمهور منتخب تحویل داد.
سیسی در سالن مراسمـها در مقابل 13 عضو مجمع عمومی این دادگاه و بیش از 100 تن از شخصیتهای داخلی مصر ادای سوگند کرد. در این مراسمـ هیاتهای بینالمللی حضور نداشته و حاضران در این نشست از شخصیتهای مصری همچون احمد الطیب، شیخ الـازهر، عمرو موسی، رئیس کمیته 50 نفری مکلف به تدوین قانون اساسی مصر و نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب و دیگر شخصیتهای مصری بودند.
بر اساس قانون اساسی مصر، نباید افراد خارجی در مراسمـ ادای سوگند رئیس جمهور حضور داشته باشند.
دولت کنونی مصر نیز استعفای خود را به رئیس جمهور ارائه میدهد و این دولت تا زمان تشکیل کابینه جدید، اداره امور را به صورت موقت برعهده خواهد داشت.
سیسی وارد کاخ ریاست جمهوری مصر شد و قرار است که سند تحویل قدرت را امضا کند.
مراسمـ تحلیف سیسی نیز در کاخ القبه با حضور تعدادی از مسئولـان عربی و خارجی و مسئولـان ارشد مصری برگزار میشود.
در همین حال به دلیل برگزاری مراسمـ تحلیف عبدالفتاح سیسی تدابیر امنیتی بیسابقهای به ویژه در قاهره اتخاذ شده و نیروهای زمینی و هوایی در تامین امنیت این مراسمـ مشارکت کردند.
نیروهای امنیتی مصر در تمامـ خیابانهای اصلی و میدانها در حالت آماده باش کامل قرار دارند و نیروهای واکنش سریع نیز برای مقابله با هر گونه تلـاشی از سوی اخوانالمسلمین برای ایجاد تنش در اوضاع در آمادگی کامل به سر میبرند.
***
سیسی که اکنون از ارتش بازنشسته شده است، تابستان گذشته محمد مرسی، رییس جمهور مصر را در یک کودتای نظامی از قدرت برکنار کرد.
مصر در طول یازده ماه گذشته در بحران سیاسی به سر برده است و سازمان اخوان المسلمین، که محمد مرسی به آن تعلق داشت، خواستار تحریمـ انتخابات اخیر شده بود.
علـاوه بر اخوان المسلمین، گروههای لیبرال و غیر دینی نیز در اعتراض به نقض آزادیهای عمومی از شرکت در انتخابات خودداری کردند.
با این که دولت مصر اعلـامـ کرد که عبدالفتاح سیسی نزدیک به ٩٧ درصد آرا را به دست آورده بود، بیش از نیمی از واجدین شرایط رای دادن در مصر پای صندوقهای رای نرفتند.
این در حالی است که زمان انتخابات تمدید شده بود و مردمـ سه روز فرصت داشتند تا به پای صندوقهای آرا بروند.
سیسی با تکرار شعارهای انقلـاب ٢٠١١ مصر که حسنی مبارک را از قدرت سرنگون کرد گفته است به دنبال "آزادی" و "عدالت اجتماعی" در مصر است.
با این حال بیش از ١٤٠٠ نفر در اثر کودتای سال گذشته او کشته شدهاند و 16 هزار نفر همـ که عمدتا از هواداران اخوان المسلمین هستند در زندان به سر میبرند.
اصلـاح اقتصادی، غلبه بر فقر و جلوگیری از بحرانهای سیاسی در کشوری خسته با مردمی نامتحد از چالشهای پیش روی سیسی هستند اما او گفته است که با کار و سازندگی برای مردمـ رفاه خواهد آورد.
با این حال، منتقدان این جنرال سابق نگرانند که او همچنان در مقابل مخالفان سعه صدر نشان نخواهد داد.
|
Tweet |